Outdoorsport: de rugzak

Waar moet u aan denken bij het kopen van een rugzak?

Als u iemand bent die graag buiten in de natuur is, zal het vast ook wel vaker voorkomen dat u langer dan een uurtje op pad gaat. In dat geval kan het makkelijk zijn om een rugzak mee te nemen. U heeft dan in ieder geval ruimte voor al uw persoonlijke spulletjes, drinken en eten. Wie weet zelfs nog wel andere kleding. Maar waar moet u op letten bij de aanschaf van een goede rugzak? Er is tegenwoordig zo veel te koop dat u niet eens meer weet waar u moet beginnen. Daarom hierbij wat tips die u op de juiste weg kunnen helpen.

Waar gaat u de rugzak voor gebruiken?

Het is redelijk vanzelf sprekend dat u een ander formaat rugzak nodig heeft naarmate de afstanden die u aflegt. Voor een dagje wandelen is het niet bepaald handig om een 70 liter backpack mee te nemen. Maar gaat u voor meerdere dagen weg, dan heeft u deze wel nodig. Voor dagjes mensen en sporters zijn er genoeg leuke formaten te koop. Bedenkt u wel wat u er allemaal wilt instoppen. En heeft u nog extra dingen nodig, zoals vakken aan de zijkant of een goede regenhoes? Dat zijn allemaal afwegingen die u eerst voor uzelf moet bepalen voordat u zich gaat oriënteren op rugzakken.

De prijs en kwaliteit van een rugzak

Het is waar dat duurder niet altijd beter is. Maar het is niet voor niets dat echte merken zo duur zijn. Dat heeft veelal te maken met de systemen die het draagcomfort verhogen. Het kan best prettig zijn als de rugzak niet de hele dag op uw rug zit gekleefd. Vaak bezitten deze rugzakken ook over de nodige mogelijkheden om hem helemaal voor uw eigen lichaam op maat te maken. Een heupband kan bijvoorbeeld wat draaggewicht van uw schouders afhalen. En een ventilatiesysteem op de rug kan het zweten tegen gaan. Maar denkt u de rugzak niet vaak nodig te hebben, of alleen voor kleinere stukjes? Dan zou een goedkopere variant voor u ook goed kunnen werken. Vergeet nooit de rugzak eens om te doen voordat u hem koopt. Bedenk dat een leuk dagje uit zo in het water is gevallen als u de hele dag met pijn moet rondlopen. Voor iemand die opzoek is naar een goede backpack voor meerdaagse tochten is het draagcomfort van groot belang. Kies in dit geval echt voor een rugzak die u helemaal als gegoten zit. Het draagt alleen maar bij aan uw plezier tijdens het buiten zijn.

Kijk voor een gevarieerd aanbod aan rugzakken bij Kampeercentrum de Jong nabij Hoofddorp.


Delen